Motivation till 100

2013-01-31 @ 00:20:00

Egentligen borde jag sova för länge sen. Bra sömn behöver man för att må bra. Tråkigt nog får jag skylla mig själv att jag är uppe sent om kvällarna, jag går inte upp förns 10-11 om dagarna. Alldeles försent, det ska bli ändring på det!

Jag har såklart räknat helt fel och går in på min sista fitnessfightens dag imorgon, hur överlycklig är inte jag? Det ska bli väldigt spännande med att se resultatet på fredag morgon med vägning och mätning. Jag håller tummarna att några kilon är borta och några cm mindre.

Nu har jag en sån sjukt motivation till träning och bara väntar på att få köra eget. Jag måste dock vänta tills måndag, då jag tänkte ta och vila fredag, köra ett ATC pass lördag och sedan vila söndag. Jag kommer att börja köra stenhårt med mage och rumpan, sedan lite smått armar, bröst och rygg. Benen får sin träning med konditionen. Jag ska iallafall inte bada i vassen i sommar. haha!

Ge mig denna kropp!
          


Träningstisdag

2013-01-29 @ 16:13:59
Ligger i sängen lite små död. Tog sovmorgon idag med, det är det bästa när man väl får och kan ta sovmorgon. På förmiddagen blev det ett ATC pass med emelie, och fasiken vad jag älskar det. Sjukt jobbigt men så roligt. Efter träningen blev det en god köttfärsås med spagetti. Nu ligger jag här i sängen och skulle behöva fixa lite med mina kläder, men vill verkligen inte gå upp ur min sköna säng. Vid halv 7 tiden blir det att gå till gymmet igen och köra fitnessfightens övningar. Så sjukt att jag har så mycket energi och motivation just nu, men jag bara älskar det. Träning får en att må sjukt bra, tackar för det.
 
Nu blir det att ta tag med lite saker. vila får vi göra ikväll.

Måndag

2013-01-28 @ 23:25:55
Ligger i sängen i nystädat rum, hur fräscht känns inte det? Idag var jag riktigt taggat till att fixa och dona i rummet och det vart så mysigt. Kanske för att jag hämtade ut ett paket tidigare idag från ginatricot med lite nytt, helt överlycklig. Jag har även tränat på kvällskvisten och jag var mer än taggad. Dock börjar jag få lite känningar i ryggen, tecken kanske på otränad rygg? Jag får ta och träna rygg lite mer.
 
Nu kan jag säga att det inte är långt kvar med fitnessfighten. Känns både bra och dåligt, mest bra då jag kan och får äta det jag vill äta. Men jag vill även fortsätta köra det, för jag mår sjukt bra av det samt bra resultat. Jag funderar på om jag ska köra igen i maj innan sommaren, så kanske blir så.
 

Söndags förmiddag

2013-01-27 @ 11:19:00
Sitter vid köksön och väntar på att mina ägg ska bli klara. Tog en lång sovmorgon idag och det var riktigt skönt, var inte människa igår kväll, trött, sliten och träningsvärken började smyga fram. Gick upp tidigt igår morse och drog till Actic och körde ett pass, ATC i 45 minuter. JAG HAR TRÄNINGSVÄRK I HELA RYGGEN. Men det är skönt. Blir att äta frukost nu, sedan hoppa in i duschen för att sen förbereda mig för jobb, 14-18,15. Kanske inte så taggad till det, känner att idag vill jag bara ligga i sängen och kolla på massa filmer. Måste även klämma in ett tränings pass efter jobbet som jag inte har så stor lust med. Men inte långt kvar med fitnessfighten, FREDAG är sista dagen, Yeeeeeeeey

Torsdag

2013-01-24 @ 21:46:00

Ligger och njuter i badkaret. Det var för länge sedan jag tog ett bad, hade nästan glömt bort hur underbart det är. Dagen har sett ut; hanna mötte upp mig med bilen då vi åkte ner till stan för att fixa lite ärenden. Lämnade in min trasiga mobil, så äntligen kommer jag få en ny, hel telefon inom en vecka. Skrev in mig på krekolas trafikskola, duktig av mig. Har äntligen tagit arslet ur vagnen och ska äntligen börja, efter 2 år sisådär. Vi skulle sedan träna men ingen av oss hade så stor lust med det, då det är -15 här i Eskilstuna så vill man knappt vara ute. Så vi åkte hem till hanna och hjälpte henne med lite saker i lägenheten. Vid halv 4 åkte jag till tågstationen för att säga adjö till mina bästa tjejer Marre och Carro. De åker ikväll till Thailand och kommer vara borta i en månad. Hur jävla avundsjuk är man inte? Dock saknar jag dom redan så hur ska detta gå. Sen var det bara hem fort och göra mat då det vart egengjord pizza med tacoköttfärs, godaste maten i fitnesafighten! Sedan var vi där igen, träning. Jag måste träna en gång per dag, så jag var så illa tvungen att ta på mig träningskläderna och vandra ner till stan i kylan. När jag väl var där så var allt så jävla bra. På något sätt är det riktigt skönt att träna själv, träna skiten ur sig. Efter stenhård träning var det bara att vandra hemåt igen. Nu ligger jag i badet och har lite halv ont i rygg och ben. Nästan lite influensa värk. Håller tummarna att det inte är något då jag absolut inte vill bli sjuk. Ska snart ta mig upp för att sen lägga mig i sängen och bara mysa. Kanske läsa lite i teoriboken och kolla runt på olika bloggar.

Så nu vet ni ungefär hur min torsdag har sett ut. Imorgon är det jobb halv 1 till kvart i fem. Får se om jag tränar innan eller efter. Sen blir det fredags mys med brorsdotter.

Tack för mig!


You

2013-01-22 @ 17:16:07
I söndags fyllde min brorsdotter Agnes 4år. Tiden bara springer iväg. Kommer så väl ihåg när du var nyfödd, eller när du tog dina första steg, eller när du sa faster frida för första gången. Jag kommer alltid att älska dig, fasters bästa tjej, är lyckligt lottad!
 

krigar precis som du..

2013-01-22 @ 17:02:21
Ligger i soffan med mitt underbara täcke och kudde och lyssnar på Alina Devecerski - krigar precis som du. Jag har på något sätt fastnat för hennes låtar. Men ibland har man sina favoriter, i en stund iallafall.
 
Idag tog jag mig upp tidigt för att dra och träna med Hanna på forever. Körde mina övningar och kondition i en timme, sedan var jag slut i kroppen. Hem sen och käkade lunch, kyckling och ris, ingen höjdare precis. Idag är jag sugen på riktig husmanskost som köttbullar och pasta, falukorv och mos, eller en varm kanelbulle med mjölk, rostmackor med leverpastej och varmchoklad. Som ni förstår så är jag sjukt sugen på allt och jag bara längtar tills denna dag kommer då fitnessfighten är över.
 
Efter lunchen tog jag en promenad ner till stan med -9 grader ute, inte alls skönt. Mötte upp mor och gick sedan hem. Det blev en väldigt varm dusch i minst 20min när jag kom hem, bästa att duscha länge. Det blir att ligga här restan av kvällen. Vi kommer även få besök av mina brorsbarn, och det tackar jag inte nej till, mysiga ungar!

Fitnessfighten

2013-01-18 @ 22:24:00
Under jul/nyår bestämde jag mig för att köra fitnessfighten. Eftersom jag hade stoppat i mig all skräpmat som finns och massor med alkohol så tyckte jag att det var dags med en nystart på det nya året.
 
Jag startade den 2 jan och slutar den 1 feb. De första dagarna var väldigt jobbiga. Träningen gick bra, men det var maten som fick en att vilja ge upp. Nu är jag inne på dag 17 och helt ärligt så går det riktigt bra, maten är fortfarande lite jobbigt. Man får inte äta precis allt och har tappat motivationen med att göra mat varje dag. Men att må bra varje dag, ingen svullen mage, inte känna sig tung, pigg och känna sig frisk så är jag tacksam att jag gick med. Nu är det mindre än 3veckor kvar. Minskat 4cm runt midjan, 1cm runt armar och lår. Tackar för det!
 
Man äter var tredje timme, det vill säga du äter frukost, mellis, lunch, mellis, middag, mellis.
Många tror att man äter mycket, men såklart är det små portioner, eller rättare sagt lagom. Man måste väga all mat man äter, och ut över det vet man precis hur stor mängd man ska äta varje dag
Ungefär: 150g kyckling/fisk/kött, 25g ris/pasta, 70g potatis, 100-150g grönsaker. Ibörjan var jag hungrig konstant, men efter denna vecka så är jag mätt nästan hela tiden, har magsäcken då minskat? HAPPY!
 
Man tränar 1timme varje dag, cardio + styrka,
Så här ser det ut:
Cardio 10min
övningar 1-3 15 repetitioner
Upprepa 1-3 igen. 15 repetitioner
Cardio 10min
Övningar 4-6, 15 repetitioner
Upprepa 4-6 igen, 15 repetitioner
Övningar 5-9, 15 repetitioner
Upprepa 5-9 igen, 15 repetitioner
 
Alltså är det cardio(kondition) i 20min sedan 9olika övningar x2
 
När denna månad är över kommer jag att fortsätta "vara hälsosammare". Maten kommer bli ungefär samma fast kommer lägga till lite mer grejer som korv, köttbullar (som jag saknar väldigt mycket nu). Jag kommer även ha en ätar dag, då jag får äta det jag är sugen på, då menar jag godis, chips med dipp och massa annat. 
 
Gå in och läs om du själv är nyfiken på att testa det här, eller om du bara vill gå och in och kolla på de resultat som personerna har skapat. Worldofshape.com
 
 
 
 
 
 
 

i'm back, again!

2013-01-18 @ 21:13:00
Nu har jag fått tillbaka suget för att blogga igen, får se hur länge detta varar nu.
 
Fredag, sitter i soffan och funderar på vart jag ska börja, har massor som jag vill skriva. Kan bli en hel del inlägg över helgen, kanske. Sov till halv elva idag, sent som alltid. Tog en skön promenad till gymmet idag, solen tittade fram och det kunde inte bli bättre. Det blev en timmes träning på gymmet, cardio + styrka. Sedan blev det en promenad hem. Skulle vara ledig idag, men vart inringd igår och fick hoppa in på stan idag. Efter ha varit ledig över en vecka så var det riktigt kul att jobba, plus att det var i stan, då det var ett tag sen man jobbade där. Nå, blir att sitta här och dega hela kvällen, vem vill gå ut när det är -15 ute. INTE JAG
 
 
 

RSS 2.0